Verificare contor

Toate contoarele de branşament sunt verificate de către Activitatea Goscom, o dată la 7 ani, conform legislației în vigoare, verificarea fiind obligatorie, dar gratuită pentru clienți. Reprezentanții Activitatea Goscom vă vor anunța în prealabil, în scris, despre verificarea planificată a contorului, la scadența metrologică.
Verificarea contoarelor este posibilă şi la solicitarea clienţilor. Contorul va fi demontat de către reprezentanții Activitatea Goscom și verificat la laboratorul de verificări metrologice, acreditat în acest scop. Verificările la cerere se fac contra cost.
Pentru verificarea contorului în afara programului de scadență metrologică, vă rugăm să vă adresați Centrului Relaţii Clienţi sau sucursala Activitatea Goscom.

Când se plătește verificarea contorului?

Verificarea la scadența metrologică NU se plătește.
La verificarea la solicitarea clienților, când contorul este admis din punct de vedere metrologic, se va plăti verificarea și consumul contestat. Costul verificării este în funcție de tipul și dimensiunea contorului. Atunci când contorul este respins din punct de vedere metrologic, clienții nu vor plăti verificarea, iar consumul contestat se va recalcula în funcție de consumurile lunilor precedente.

Pentru detalii suplimentare vă adresați Centrului Relaţii Clienţi Activitatea Goscom.